Fraeylemaborg viert Honderd jaar De Ploeg te zien t/m 27 -01-2019

Dit jaar bestaat de Groninger kunstkring De Ploeg honderd jaar! Deze kunstenaarsvereniging werd opgericht in 1918 en heeft nog altijd leden uit de stad Groningen en de Ommelanden. De Fraeylemaborg zet dit jubileum kracht bij met een afwisselende tentoonstelling in het Koetshuis. Zeventien leden van kunstkring De Ploeg laten verrassend werk zien in gevarieerde technieken. De kunstwerken hebben een relatie met het landgoed Fraeylemaborg. Op de jaarlijkse Ploegbuitendag op 8 september werd hier op locatie gewerkt, zowel in het park als in de borg. Het resultaat is een variatie aan uiteenlopende kunstzinnige interpretaties van een inspirerend landgoed. 

Bron: website Fraeylemaborg.

Hiernaast mijn inzending: Triptiek “Herfst op Fraeylemaborg”

16 september tot 4 november 2018 Expositie ‘KUNST RONDOM DE LIJST’

Nu eens geen keurig ingelijste kunstwerken. In de tentoonstelling ‘Kunst rondom de lijst’ maken de kunstwerken onderdeel uit van de lijst of andersom. Aan de kunstenaars is gevraagd zich uit te leven, te spelen met de lijsten. En dat hebben ze gedaan! Er is letterlijk en figuurlijk buiten de kaders gedacht. Een nog niet eerder vertoonde tentoonstelling!
De lijsten zijn gemaakt door lijstenmaker Jack Putting en zijn soms bewerkt door de kunstenaar.

Exposanten: Noor Agter, Arda Barten, Hannie van Dort, Luuk Hoekzema, Greetje Hoving, Christianne Putting, Jack Putting, Gijs van der Sleen, Monique Stolk, Astrid van de Weerd.
De expositie is van 16 september t/m 4 november 2018.

Bron: website Galerie Nou nog Mooier.

Deelname tentoonstelling 100-jarige Groninger kunstkring De Ploeg

Van 13 mei t/m 24 juni neem ik deel aan de Jubileum tentoonstelling 100-Jarige Kunstkring Groninger Ploeg.

Jubileumtentoonstelling
De Ploeg en Kunstlievend Genootschap Pictura hebben van oudsher een innige band. Jarenlang waren de twee bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eerste Ploeg exposities vonden hier plaats. De Ploeg huisveste later, van 1996 tot 2005 het Ploeghuis in Pictura en jaarlijks vond hier de WinterSalon plaats.
Het is dan ook geen toeval dat de Groninger kunstkring De Ploeg juist hier zijn honderdjarige verjaardag viert.

De opening is op zondag 13 mei om 16.00 uur en wordt verricht door de wethouder van cultuur Paul de Rook.

klik hier voor Affiche Jubileum tentoonstelling 100-Jarige Kunstkring Groninger Ploeg

 

Opening Ploeg expositie Veenkoloniaal museum Veendam

Zondag 22 oktober was de opening van de expositie van De Groninger kunstkring De Ploeg in het Veenkoloniaal museum in Veendam. Druk bezocht en heel gezellig. Een prachtig overzicht van de huidige Ploeg. Het hele jubileumprogramma staat op de website.

 Naar website Groninger Kunstkring De Ploeg

Op de Facebookpagina meer foto’s van de opening.

De foto is gemaakt door Willem Corsius.

expositie Herfstkleuren

Expositie  HERFSTKLEUREN  van 13 augustus  t/m 15 oktober 2017

Galerie Nou Nòg Mooier!
Baron van Asbeckweg 38,  Warfhuizen

Openingstijden :
donderdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.30 uur
zondag 11.00 – 17.00 uur

Infostand bij Reinhart Orchideeën

Tijdens de jubileum tentoonstelling van Reinhart Orchideeën, gehouden van 12 tot en met 14 mei 2017, in gesprek met een van de bezoekers over mijn werken (foto rechts).

In de (permanente) infostand zijn een aantal werken van mij te bekijken. Hierboven een impressie.

Aankondiging Expositie Art-Schok 02 april 2017 – 03 september 2017

Deze tentoonstelling verenigt 9 kunstenaars uit de regio die geïnspireerd zijn door de bevingsproblematiek in de provincie. Zij geven hun artistiek oordeel over de gevolgen van de bevingen voor het eeuwenoude cultuurlandschap. Daarnaast gaan ze in op de angsten en onzekerheden die de gaswinning bij de inwoners van het gebied teweeg brengt.

klik hier voor affiche ArtSchok

2016-12-09 Art Schok in museum het Hoogeland

Het museumseizoen 2017 start met de tentoonstelling ART-SCHOK. Deze tentoonstelling verenigt 9 kunstenaars uit de regio die geïnspireerd zijn door de bevingsproblematiek in de provincie. Zij geven hun artistieke oordeel over de gevolgen van de bevingen voor het eeuwenoude cultuurlandschap. Daarnaast gaan ze in op de angsten en onzekerheden die de gaswinning bij de inwoners van het gebied teweeg brengt.

website museum Het Hoogeland